Toink Toink..hey stalkers..welcome to nieza page..thanks for viewing..chill babe..

Selasa, 23 Ogos 2011

its feel good to be home :)

Yeay..kembali m'update setelah ditinggalkan selama 3bulan bersawang..heee..
kepada budak-budak lain sila jangan jelez coz aku cuti awal..

muka-2 excited nak balik !!
( p/s:sory coz perangai x berapa matured ckit..huhu )

oke dah tak sabar nak tunggu budak-2 lain start cuti..bosan da on9  fb mesti muke sama je..muka-2 budak matrik je yang on9 ..
nak buat camne matrik je yang start cuti awal..hee..
sekali lagi sila jangan jelez..

dah start m'hintung hari nak raya..then start balik hostel plak..& then result ups keluar..bak kata orang, ups adalah ujian paling senang..ye3 la tuh..kalau orang yang betul-2 study sampai lebam mata-2 memang la senang bagi diorang..dah la masa tuh awal bulan puasa..malam-2 tdo awal aje..pukul 9 memang da pengsan dah atas katil..huahuahua..penat berbuka la konon..perut da full biasa la tuh..haha..then mula la terpakse merangkak bangun stay up  3,4 pagi untuk study..orang lain kul 3 4 pagi tuh otak da nak full da study..tapi aku baru nak sumbat masuk..then mula la xsempat nak sumbat semua..haha..dugaan betul kan..adoiii..tapi xpe laa..ups xpenting mane pun..just 10% je tuk final exam..-.-"



Jumaat, 10 Jun 2011

Just for fun (:

Jom kita bergelak sebentar atau senyum sejenak.


i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar


ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan


iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:
Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

KONGSI JAWAPAN ANDA~





oke jawapan aku : AKU MUNTAH DEPAN JIRAN AKU SEBAB AKU SUKE SINGLE..bhahahaha...entah pape..

Sabtu, 30 April 2011

Apabila Semua Gadis2 Di Malaysia Tergila-gilakan K-POP

K-POP ?? Apekah itu..
adakah sejenis aiskrim pop ??atau pun popcorn..?? hahaha..
oke2..K-POP tuh sebenarnya Korea Pop..
sekarang nie makin menjadi-jadi kan perempuan malaysia duk giler-gilerkan mamat korea..
oke aku tak nak la kutuk lebih-lebih sebab aku adalah salah seorang daripada mereka oke..
hahahaha...

Entry nie bukan aku nak cter pasal gadis-gadis yang duk tergilerkan mamat korea bagaikan nak rak..
itu diorang punye hal la..
masing-masing ade minat kan..
lagipun aku rase diorang sume ade taste laa..
nampak sangat mata diorang sume tak rabun kan..(nie aku puji org yg minat mamat korea je oke) haha..
ahh..tolong laa..band-band korea sume hendsome-hendsome oke..
sape-sape yang cakap tak hendsome aku cadangkan tolong pegi cek mate tuh oke..
mane tau kot-kot rabun ke..kan?? hahaha..

Disebabkan makin ramai yang minat K-POP maka mula la wujud..
THE FIRST EVER KPOP GROUP IN MALAYSIA..
24:7

bajet comel la tuh wat camtuhh..cam SUTUN je aku tengok..haha..


 Eww..them look likes bunch of GAY right??



oke, aku paling geli tengok gambar diorang yang nie..
eeee..tolong laa..>.<"





see..24:7 nak tiru cam ZE:A..
tapi ZE:A much better daripada 24:7 yang entah pape kan..



bukan 24:7 je..ade lagi laa..
bagi lelaki malaysia yang tergiler2 kan minah korea..
nantikan kemunculan..
GULA GULA..(M-POP GROUP)
diorang nie nak tiru ala-ala SNSD atau WONDERGIRL..
ahh..what the hell..plezz laa..

 ee..nie melayu kan?? islam ke??? tolong r !!


 gula gula??
mean..
Gedik Giler !!





GG?? 
Girl Generation..Gula Gula..
eww..tolong laa.

Ewww..tolong r jangan BAJET cam mamat or minah korea..
tolong laa jangan memalukan orang melayu..
aku nak tengok je orang kat luar sana leh trime ke tak diorang nie..
sorry to say..
pegik manpus laa...hahaha..





_
_


Khamis, 21 April 2011

hey perempuan dengar nie aku nak cakap !!

Err....
actually entry nie aku dapat dari member aku dari fb..
jadi tak salah kot kalau aku nak kongsi ngan korang kan..


1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

Wahai wanita2 d luar sana ..
ape pendapat anda semua lepas baca entry nie ?

Jumaat, 15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !

Assalamualaikum..




Lagi skali nak join segmen abg ben nie..cam best je..hakhakhak..
segmen nie tentang karektor kartun yang paling anda minat dan yang paling anda tak minat langsung..



so kartun yang paling aku minat dan memang selalu la join adik2 aku tengok kartun itu..
haha..nak tau tak aku suke kartun pe..
semestinya kartun HAGEMARU..


nak tau nape aku suke ngat kartun nie..sebab kartun nie kelakar giler laa..
tengok la hagemaru tue..da la kecik..pendek plak tue..kepala botak..memang lawak giler laa..haha..


then kartun yang paling aku tak minat and memang menyampah giler r kalu tengok..
buat sakit hati je..bodoh giler cter nie..haha..
nak tau kartun pe..kartun MR BEAN laaa..adoii..sabar jelah..haha..


adoii..nape la soalan last nie susah sangat..Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI.....
lame ngat aku duk pikir pasal nie..emm..
aku rase kalu aku superhero aku nak jadi....
SPIDERMAN !!!!


sebab selama nie aku takut and benci ngat ngan spider nie..
lebih2 lagi spider yang besar..adoii..sabar jelah..
then kalu aku jadi spiderman comfen aku da tak takut da ngan spider..siap bole jadi kawan lagi..haha..
kan kan kan..hee..
tue je kot aku nak cter..hee..oke chill babe...>.<
-
-
-
-

Ahad, 10 April 2011

Sombong Ngat..=.="

Ish..nape perlu sombong??sombong bebenor kamo nie yerr..aduh..dop faham sungguh laa..
ape gunenya add kat fb then approve tapi kamo tetap sombong..
same je add ke tak add..aduii..
ke sebab kamo nak.......huishh..sudah la tue..think positive nieza..=_="
xpe laa..maybe kamo takut2 lagi kan..
it's oke laa take ur time oke??


nape hah ngan malam nie..rase rindu semacam je..kat sape tau..tidak dapat dikesan..
adehh..i hate this feeling..huahuahuahua..
emm start next week da kena tinggal sorang2 la kat umah nie..adoii..
tak sorang2 jugak la..duk ngan ayah aku..
tapi ayah aku tue bukan ade kat umah sangat..
awal2 pagi da pegik keje da then malam2 baru balik..
kirenya aku duk sorang2 la tue..
adoii..mesti boring giler..
tapi kalu tinggal duit poket lebih ckit comfen tak boring la..hee..
tapi kan kalu ade orang tue lagi la tak boring..ehem3..hahaha..
rindu wehh kat orang tue..huahuahuahua..
adoii..da start rindu da..hukhukhuk..
"sebab awak menyalakan api dan menbakar saya dalam diam.."
perrhh..ayat tak bole blah..hahaha..


Ade someone pernah cakap
if u really love someone,then let that person go..
if that person is meant for u,that person will come back to u eventually..
but if that person does not,then that person was never meant for u in the first place..


oke..i understand..=_="
-
-
-
-

Sabtu, 9 April 2011

Tips reject awek dengan berkesan !! HAHA..

Lame derr aku tak buke blog..post entry apatah lagi..last entry aku entah zaman bile tau..HAHAHA..
nak buat camne dah tak de mood da nak berblog..
kalu sape-sape tak suke bace blog aku jangan la bace..kan..hishh..>_<"


AMARAN: Gay, les tidak membenarkan membaca..ini utk LELAKI yg ada perasaan terhadap wanita ..TQ

Nak reject pompuan susah, takut nanti dia frust dan bunuh diri, jadi guna dialog ni

1) Semalam I check dengan doktor, dia kata I HIV positif...

2) Kat telinga I ni ada suara suruh I bunuh diri..

3) U nampak tak mamat tu... (padahal takda orang pun kat situ)

4) Adik beradik I ada 10 orang, semua belajar lagi, I kena sara diorang sebab parents I dah meninggal...

5) I dah keje kat 20 company, tapi paling lama tahan pun 2 bulan je...

6) Hari-hari along cari I, hutang dengan diorang dah mencecah 100 ribu...

7) Tiap2 hari I melancap, sehari sampai 10 kali....

8) Errr, sori, terpegang pulak....

9) Lupa nak bagi tau u, I ni duda anak 10

10) Ish, kalau nak kawin dengan U, I kena ceraikan bini I yang ke 4 tu, sian dia....

:::nie just tuk suke2 la..jangan la buat sungguh..hahaha....:::

Isnin, 28 Mac 2011

"Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bulan 4-6 2011"



Jom join bloglist blog budak botak nie..syarat2 nak join benda nie senang je..



1) Buat entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bulan 4-6 2011"

2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang.

3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan (senang nk kelaskan)

4) X payah tag sapa2.

5) Letak link entry korang kat bwah nie. 100 komen terawal akan berada di bloglist Bdk Botak.



senang je kan..apa lagi..jom la pakat terjah blog budak botak nie..=D
_
_
_

Ahad, 27 Mac 2011

Kan da malu tue..HAHA !!

Meh cnie aku nak story ckit..aku rase cam kelakar je budax nie..aku ade la ask question kat fb tue..aku tanye nape korang suke kawan ngan aku..then aku hntr la kat orang2 yang tertentu..aku just nak tanye orang2 tertentu je..yang rapat2 ngan aku je..tapi aku tak kisah pun kalau orang laen pun nak jawab jugak kan soalan aku tue walaupun aku tak kenal and tak add pun..tapi ade la sorang budak nie..aku kenal die pun sebab ade kes yang kecoh sangat ary tue kat fb pasal die hack fb orang..then aku add la die saje nak tengok gambar nak kenal ckit sape budak nie..kalau tengok kat wall die mase tue memang mencarut giler2 la..tapi die anak ckgu tue..ckgu smc lak tue..aku pun tak kenal pun die..sebab mase aku sekolah smc dulu die tak de lagi kot..


Then tibe2 je die post kat question aku tue "malas erh nak jawab nape2"..lebih kurang camtue la ayat die..tapi ayat die cam kasar la ckit..bhaha..lam hati aku ish..kurang ajar jugak ye budak nie..haha..so aku balas la komen die tue.."xpe..saya just tanye kat orang2 tertentu je..yang saya hantar requests asking sahaje..:)"lepas tue ape lagi die terus delete la komen die tue..haha..kan da malu tue..so kalau rase cam question tue cam tak de kena mengena ngan kite tak payah la jawab..kalau nak jawab or nak komen pun bagi la komen yang positive..bukannya yang negative..nanti memalukan diri sendiri je..da la kat fb tue da kecoh pasal kes kamo ari tue kan..nakal jugak ye kamo nie..tak percya lak kamo nie anak cikgu tut..buruk bebenor perangai kamo yee..da la suke mencarut..insaf la ye wahai budak..hee..:)

Selasa, 22 Mac 2011

Semakan result SPM 2010 melalui SMS

Assalamualaikum..

Err..hey..esok result da keluar la...aduii..korang tau tak sekarang nie da boleh semak result ngan SMS jelah..jadi korang tak payah la pegik sekolah esok..wat semak je ramai2 kat ctue..hee..




CARA :

Anda boleh menyemak keputusan peperiksaan SPM 2010 melalui SMS dengan menaip SPM SEMAK <Nombor KP> <Nombor Giliran> dan hantar ke 15888. Setiap semakan dicaj RM 0.35. Semakan bermula jam 10.00 pagi (23 Mac 2011) hingga 11.59 malam (30 Mac 2011) atau mungkin juga ditamatkan pada hari yang sama.


tapi jangan la duk sibuk nak chek sekarang..kau tunggu la sampai malam karang pun..memang tak kan ade jawapan la..haha..esok2..sebelum pegik sekolah tue semak la dulu..baru la mase korang nak pegik sekolah tue muke cool semacam je..kan2...haha..result2..buat aku tension je..mak aku plak sibuk duk tanye agaknya dapat berapa erk..

ma aku : agaknya dapat berapa erk..kalau result molek ma belikan hp baru erk..

aku : entah la..tengok jelah esok gane2..oke2..ma da janji..niza nak hp blackberry jgk..kalau xleh bb iphone pun jadi la..haha..dop kire ma da janji da.. (ayt kejam)

ma aku : ala niza mesti bole punye..

aku : apa2 jelah..(ayat tak confident..)

apa2 pun kepada calon SPM 2010 good luck for tomorrow !! =.="

Tips nak kempiskan perut yang boroi ??

Assalamualaikum..

HAHA !! perut boroi?? kebiasanya lelaki ramai r perut boroi kan..tapi perempuan ade jugak yang perut buncit kan..tapi tak nampak sangat la kan..


1.  Mula-mula bancuhlah segelas air teh tanpa gula. engat teh TANPA gula tau...(eww..pahit giler !! )

2. Then perahkan sebiji limau nipis ke dalam air teh tadi...

3. Amalkan minum air tersebut setiap hari sehinggalah perut yang buncit tu menjadi kempis...



Selamat Mencuba !!

-
-
-
-

Sabtu, 19 Mac 2011

BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

Assalamualaikum...

Err..skali lagi nak join segmen ben ashaari..aku tabik r dengan abg ben..hampir setiap hari ade je segmen dari beliau..

blog pilihan niza semestinya theotherkhairul atau dikenali sebagai Mr.K..

1. Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG  dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !!

< kenapa??emm..sebab sume entry die best..die banyak citer pasal love2 kot..hahahahaha..then die banyak bagi tips cm nak tackle awek ke..disebabkn die lelaki mesti la bagi tips nak tackle awek kan..tak kan boy lak..jap2..jangan engat aku nie lesbian lak erh..haha..aku baca pun saje je nak tau jugak kan camne kalau boy tue nak tackle awek..

Mr. K nie betul2 misteri la..die tak pernah pun tunjuk gambar die lam blog..entry die cam kena la ngan jiwa remaja aku kan..alah faham2 la jiwa remaja sekarang nie..hehehe..>



2. Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!

< emm..nak bukti camne erk..selalu la bace entry die..tak pernah satu pun terlepas entry die..mesti baca punye la..then selalu share la blog die kat kawan2..lebih2 lagi pasal..alah apa2 jelah..hehehe..>



3. Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??

< baru je lagi..da 3bulan lebih..sebelum nie kan sibuk ngan spm..tapi nie da lepasan spm 24jam la duk mgadap lappy nie duk usya blog best2..hee...>



4. Sila ceritakan tentang blogger tersebut ..

< tuan punye blog nie menbahasakan dirinya sebagai Mr.K..die hanyalah under-average boy yang sucks dalam semua benda. he suck on sports, bad in social, stupid in English, blurr in relationship, dan hampir kena kicked dari college...die suke nasihat kan kepada girls kat luar sana supaya jangan 100% percayakan lelaki kerana mulut mereka bagikan bullshit serta pelakon dan penipu kelas pertama..iyerr..aku suke statement die tue..=.="..>



5. Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?

hahahah..lawak la plak soalan nie..tak kan la die tau..beribu2 peminat blog die..ish..tak kan la..kenal pun tak..hee...>



6. Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng ..

< 1: siapakah die sebenarya..
   2: camner nak tau kalau boy tue betul2 tak ikhlas dan hanyalah niatnya tuk suke2 je??
   3: kenapa kamu suke sangat tulis benda2 camtue erk..cam doktor cinta lak..hee..
   4: betul ke kamo nie blurr in relationship..tak percaya la..tek lam blog kamu fuhhlamak..macam2 tips ade..cam doktor cinta lak kan..hee..
   5: camner nak tackle mamat handsome hah??? muahahahahahaaha..=.=" >


fuhh..habis sudah jawab soalan dari encik beng beng boom kau memang da boom nie..muahaha..
  



Jumaat, 18 Mac 2011

Aishiteru..

Walau raga kite terpisah jauh..♪
namun hati kite selalu dekat..♪
lalalalalaalalala..♪♪♪ ooppss..sorii..hee..mentang2 tajuk aishiteru nyanyi lagu aishiteru la plak..heee..

ehem2..

  • jangan la kite merasakan curiga terhadap pasangan kite kerana ia akan memakan diri sendiri..
  • jangan la kite merasa cemburu terhadap pasangan kite kerana ia adalah api cinta yang bila-bila masa sahaja akan menbunuh..
  • jangan la kite melepaskan pasangan kite begitu sahaja kerana kelak anda akan menyesal..
  • jika kite masih menyanyangi pasangan kite ucapkan kalimah cinta..(wah..jiwang2)

oke2..ari nie da 4 entry da aku post..bosan punye pasal la..ish..hey fb aku da laju la..series2..sape2 yang belum cube tue sile2 la cube ye..aku bagi balik link yang aku post pagi tadi..sile2 la baca tutorial nie erk..kalau bace saje dop rok..cube r..

Khamis, 17 Mac 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL


Assalamualaikum..err..nak join segmen nie laa..cam best je..huhu..=)

1.  Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

< emm..pernah la..aduyai susahnya nak jawab soalan nie..huhu..dua2 kot..50% fizikal and 50% keperibadiannya..i think so..>



2.  Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

< dulu ye..tapi sekarang tak da..and tak mungkin sama sekali..kalau setakat muka hensome tapi hati tak ikhlas buat ape jugak kan..>



3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

<err..rambut kot..sebab rambut kan mahkota lelaki..kan..hee..ketinggian..tak pendek sangat and tak tinggi sangat..tak nak yang ade misai..coz nampak cam selekeh la..>



4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

< berisi ?? yelah..kalau da kawin mesti lelaki tue akan berisi ckit kan..rasanya bahagia la..tue tandanya isteri die jaga makan minum laki die sampai jadi berisi tue..setuju sangat2..>



5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

< setuju sangat2..biasanya kalau lelaki tue kacak memang awek keliling pinggan la..tapi tak sume cam tue..ade jugak yang betul2 setia..tapi kebanyakkan camtue la..kaki perempuan..perempuan cantik materialistik?? betul da tue..tapi tak sume la..kan..>



6. Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..

< lelaki idaman?? hahaha..mesti la solat cukup 5 waktu..tue penting..>



7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

< kalau tak nak jawab soalan nie bole tak..huhuhu..errr..i'm single oke..haha...=.=' >



8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

< err..belum la..ngah diet nie tak3..bersyukur sangat2..terima diri ini seadanya..yupp..>



9. Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

< perlu laa..kalau tak nak pakwe lari la..diri sendiri jugak yang merana..wakaka..>



10. Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..

< entah la..tak pernah cuba la..and tak kan sekali2..bazir duit je..baek pegi jogging ke ape..ade la jugak hasil..duit pun tak melayang..kan..hee..>

Mati pucuk ???

Assalamualaikum...

Err..semalam aku ade bace pasal mati pucuk nie kat surat khabar..jap2..sebelum tue aku rase sume orang tau kan mati pucuk tue ape..kalau tak tau jugak pegik terjun bangunan laa..hahaha..memang kecian mati pucuk pun tak tau..ish3..

menurut kajian la..telefon bimbit boleh menyebabkan mati pujuk kalau letak fon lam poket seluar la..
coz gelombang fon tue bole menyebabkan sperma rosak dan berkurang..sebab tue la bole jadi mati pucuk tue..ish..bahaya tue..

semalam aku ade post note kat fb..tapi ramai yang tanye yeke?? tak caye la..nampak sangat korang tak tau isu semasa kan..padahal bukan susah sangat pun nak bace..sekarang nie sumenya online je kan..fb bole plak buke..ade yang cakap cg dia fon belambok lam poket seluar..tapi anak berbelas orang..sempoi je..ish3..hahaha..kelakar weh..da kalau memang rezeki die nak wat gane kan sampai anak berbelas orang tue..wakaka..

kepada lelaki lepas nie aku nasihatkan jangan la letak fon anda di dalam poket seluar..kalau rase sayangkan diri anda la..kalau tak lantak kau la..kau jugak yang merana nanti kan..huhuhu..=.='

lepas nie bawak lam handbag..wakaka..alah letak je lam poket baju tue..so lepas nie kalau nak shopping baju tue da la beli baju tshirt tue..beli baju kemaje lak..coz baju kemeja je kan yang ade poket..6t bole la letak fon lam poket kemeja tue..hee..

so be awoke dude !!! =)

Cara mengatasi masalah Facebook yang lambat loading..

Assalamualaikum..

sekarang nie fb cam bangang je kan..lembap cam siput babi..entah2 siput babi pun lagi laju la..
nie gara2 budak PLKN baru balik la..pakat duk serbu fb ramai2..wakakaka..gurau je beb..
sebenarnya tutorial nie aku dapat dari blog Hadi..aku sebenarnya ragu2 jugak tapi tak salah kot kalau aku mencuba..so aku cuba la..memang menjadi..sekarang bile aku buke fb da tak sakit aty da..laju giler..series2..

nie aku copy and paste 100% daripda tuan empunya blog..

Ada 6 STEP untuk tutorial ni. Sila ikot satu persatu yerr !!

  • Step 1 : Mula mula buka My Computer.



  • Step 2 : Copy mende ni > C:\Windows\System32\drivers\etc\
  • pastekan dalam address bar di atas sekali dan tekan ENTER.
  • seperti contoh dalam gambat di atas dan akan jadi macam gmbr kat bawah ni pulak.

  • Step 3 : Nampak tak file 'hosts' ? Bukak file tu dengan rigth click dan open with Notepad. Seperti gambar di bawah.


  • Bila dah open, akan keluar macam gambar di bawah ni.





  • Step 4 : Amaran. JANGAN KACAU CODE YANG SEDIA ADA. Sekarang anda perlu copy dan paste kan code baru ni di bawah sekali seperti gmbar di bawah.
Code baru tersebut : 203.106.85.66 www.facebook.com
203.106.85.66 facebook.com

  • dan jadikan seperti gambar dibawah


  • Step 5 : Lepas tu tekan SAVE. Pilih save as type -All file dan replace kan file 'hosts' tadi dengan yang baru ni.
Seperti gmbr dibawah.

  • Step 6 : Dah siap. Browser ada akan menjadi laju. Kalau still lambat jugak tu mesti ada masalah dengan broadband, streamyx or p1 wimax korang ah tu.



  • PERHATIAN : Ada sesetengah pengguna tak bole nak save file. Macam mana nak selesaikan masalah tu? Sonang sajo. Ikot tutorial di bawah.
  • Bukak file 'hosts' seperti awal tutorial tadi.
  • Copy file tersebut ke Desktop. Edit seperti Step 4 di awal tutorial dan SAVE di Desktop.

  • Kemudian copy file 'hosts' tersebut dan pastekan di awal tadi. Di C:\Windows\ System32\drivers\etc\
  • Gantikan file sedia ada dengan file yang anda telah edit tu.
silakan mencuba...hee..tapi kalau fb korang still lembap jugak 2 mgkn mslh broband korang kot..kalau da line cam chipmore tue nak buat camne kan..hak3..+_+

Selasa, 15 Mac 2011

Ehh..saya nak bersara daa..

Assalamualaikum..

Lame tak buke blog..sibuk sangat ngan keje tanpa gaji tue..muahahaahahaa..
oke2..jangan la marah2..saya nak bersara da daripada kerja tanpa gaji tue..
kerja tanpa giji???? yup kerja tanpa gaji..hahahaha..
oke2 gnie la...sebenarnya aku bosan la..memang xde keje pun nak buat..
da la celcom bagi bonus kedit free 7 hari 7 malam..biar bukan bday aku pun..
da orang da bagi aku ambik jelah..rezeki tue..muahahaha..
sori la sape2 yang aku kacau tue erk..cian kat korang dipermaenkan oleh aku erk..
da aku tak tau nak buat ape ngan kedit free tue..so aku decide kacau orang la..my evil plan..muahaha...
cian kat korang..muahahaa..oke2..sori laa..jangan la marah2..aku harap korang tak kenakn aku balik laa..
jangan buat camtue tau..tak baek..hahaha..

sape2 yang da terkena tue ak nak cakap sori sori sori sori sori sori sori sori sori sori banyak banyak banyak banyak banyak tau..hee..

Rabu, 2 Mac 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ??

Assalamualaikum...


Errr..encik BEN..saya pun nak join jugak la segmen encik BEN nie..hee..tapi ak giler trafik ke??ish tak laa..setakat nie tak giler lagi laa..normal je..masuk pun just suke2 je..hee..:)

Segmen nie kena cter pasal kematian erk..nasib baek la ak ade la jugak story nak kongsi pasal kematian nie..mase tue tahun lepas la..mase tue ak ngah menduduki SPM..ari kedua..paper sejarah..exam sejarah start kul 8 pagi..then mase ak ngah syok jawab exam 2..tibe2 je bunyi bising kat luar 2..bunyi trak bomba laa..duk berunsur keluar ade la lam 5 6 buah kot termasuk ngan van....balai bomba tue memang betul2 belakang sekolah ak..lam hati ak duk ngomel ish kacau betul la bomba nie..saje je nak menspoilkan mood ak la tue..habis hilang jawapan ak..hahaha..sedap2 je ak duk marah bomba tue..

pah tue pengawas yang jaga exam tue pun bunyi laa..ade calon spm smkb (bukan budax sklh ak) excident kat jalan besar tue mase die otw ke sklh..badan die lekat kat bawah lori akibat digilis lori.. then tak bole nak buat kuar..mase tue ak tengok jam da kul 8.20 then ak pikir lewat ngat pegik sekolah..orang da jawab exam da..rupe2nya da setengah jam da die lekat kat bawah lori tue..ewww..

then mula la ak rase insaf sekejap bahagian ak eeee..keciannya..xsempat nak jawab exam sejarah..bukan  paper sejarah je..memang paper seterusnya die tak akan jawab laa..tengok2 die da meninggal daa..not sure la die meninggal kat mane..kat tempat kejadian or kat hospital..tapi tue la..sekejap je tuhan nak tarik nyawa kite kan..tak sempat die nak jawab exam..sia2 je die study selama nie..memang betul2 buat ak insaf giler laa..ak harap pe yang ak kongsi nie menberi manfaat kepada kite sume..=)

Selasa, 1 Mac 2011

Tips nak tackle someone yang suda berpunya !!

Assalamualaikum..

HAHA..emm..entry nie jahat ckt..tapi ak rasa tak salah kot kalau kite berkongsi ilmu kan..sharing is caring..rite ?? :) ak bukannya doktor cinta nak bagi2 tips kat orang..tapi berdasarkan pengalaman..yelah pengalaman mematangkn seseorang..rite..:)

Tapi sebelum tu korang pernah tak dengar lagu rossa menunggu?? lagu nie ak rasa rossa ciplak lagu ella kumerindu..sebijik sama cuma lirik je yang laen..lagu nie jahat sangt..btw ak suke lirik die..memang jahat giler..bunyinye camnie..

ku menunggu..
ku menunggu kau putus dengan kekasihmu..
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu..
ku kan selalu disini untuk menunggu mu..
cinta itu..
ku berharap kau kelak kan cintai ku..
saat kau telah tak bersama kekasihmu..
ku lakukan semua agar ku cintaiku..
haruskah ku bilang cinta..
hati senang namun bimbang..
ada cemburu jugai rindu..
ku tetap menunggu..

Da la..layan ak tulis panjang2..kalau nak dengar sangat rajin2 la search youtube..pah tu korang hayati la lirik lagu die betul2..memang jahat la..haha..bagi pendapat ak la..tak salah kot kalau korang simpan perasaan kat someone yang sudah berpunya..ade orang pernah cakap kat ak..setakat kapel je..apela sangat..orang yang suda tunang pun ade yang putus tunang..malah orang yang da kawin pun berdozen yang bercerai berai..ini hanyalah kapel..apela sangat..bile2 mase je hubungan tu bole putus kan..ermm..betul tu..betul sangat2..



Nie berdasarkan pengalaman la..tapi ak tak pernah tau wat cmtue..ak bukan camtue..kalau korang totally suka kan someone tu..tapi die da berpunya..cara die mudah je..korang kena la sabar and terus menunggu..cam lam lirik lagu kat atas tu..hehe..tapi kalau setakat tunggu bodoh cam tu je wat ape..kena la ade usaha ckit..haha..alah biase la..setiap pasangan tak leh lari la daripada bergaduh..rite??jadi mase nie la mase yang sesuai tuk korang nak masuk line..mase dieorang tengah gaduh tu pandai2 la korang masuk line..wat2 baek ckit..tunjuk la yang kite nie take care kat die..bagi nasihat la..and what ever la yang korang rase patut..and lagi bagus kalau korang cube dekatkan diri dengan die then cube la berkawan and menjadi makin rapt..tapi jangan lebih2 suda kalu la awek die tahu ak nasihat kan pegik terjun bangunan la daripada dapat maki hamun free je dari die..hehehe..

Hah..maybe mase awek die ngah busy sampai tak ade mase sangat tuk layan pakwe die tue..yelah ngah busy study ke..lebih2 lagi dekat2 nak exam..kan..mase tu memang la boy tu totally rasa sunyi giler..yelah biase 24 jam duk berkempit or sms..nie dekat2 exam nak jupe pun punye la payah apatah lagi sms..hanya sms sekeping 2 je..just to wish gudnite..rite..ak rase kalau korang masuk line mase nie ak jamin memang usaha korang tak kan sia2 laa..apatah lagi kalau muke korang tue punya la lawa daripada awek die tue..zaman sekarang biasa la nak kan yang lawa2 je..kan..pantang nampak girl yang lawa2..terus jadi ulat bulu yang berbulu-bulu la jawabnya..

Tapi sekarang nie cinta pakai otak la..kena la pandai ckit..kalau nak ber"ayang" ber"sayang" ber"b" sabar la ckit..tunggu la mase yang sesuai..tunggu diorang clash dulu..kalau tak nampak cam desperate sangat kan..6t kalau da terkantoi camne..sampai 7 turunan pun korang tak leh lari dari gelaran "PERAMPAS"..bukan korang setakat dapat gelaran PERAMPAS tapi ramai yang akan benci dan pandang serong kat korang..yelah 6t orang mesti akan cakap tengok muka baek giler..sekali pandang cam ade cahaya je kat muke die tu..tapi tak sangka suke rampas pakwe orang rupenya..so..laen kali pakai la otak tue..jangan ikutkan perasaan sangat..:)

Kadang2 ak pikir elok ke buat cm2..lebih2 lagi diorang tu da lame da kapel..kalau setakat setahun dua tak la heran sangat..nie da 4 5 6 tahun..lame tue beb..tapi kalau kapel lame mane pun da tak de jodoh nak buat camne kan..let bygone be bygone suda la..tapi bole kah seseorang tue bahagia selepas die buat seseorang tue menderita..mybe bahagia sekejap je kot..ALLAH Maha Adil kan..and jangan terkejut beruk suda kalau ade someone akan buat camtu jugak kat korang..


hebat sangat la tue ambik yang orang punye..


Last sekali nasihat daripada ak jangan la totally percayakan 100% makhluk ALLAH yang bergelar lelaki..kerana mulut mereka bagaikan bullshit..don't ever2 trust them !!tapi tak semua la camtue..hehehe..so kalau nak tackle someone yang suda berpunya tue pandai2 la guna otak tue..jangan gune perasaan..6t perang dunie akan berlaku la jawabnya..tengok cam sekarang la..lam youtube berlambak video girls yang hilangkan maruah mereka bergaduh sebab berebutkan lelaki..maklum la..laleki kan da makin pupus lam dunie nie..hehe..memalukan kaum hawa je diorang tue..agak2 la..kan3..hee..

Sebenarnya ak nie bukannya nak berlagak sangat kononnya ak nie perfect sangat..xde laa..ak cube nak kongsi je pape yang patut..ak kan suke sangat blog walking..ak suke bace story2 orang..macam2..then ak tertarik sangat ngan story pasal someone tue..kisah die memang ade kaitan mnde yang ak duk ngomel kat atas nie..jadi ak dapat la idea nak bagi pengajaran atau erti kata laen nak bagi diorang trasa sape2 yang suke sangat ambik yang orang punye kan..


thanks coz sudi menbaca ngomelan ak nie..:)

Sabtu, 26 Februari 2011

selamat malam semua :)

Sebelum tido senyum..penjam mata..katakan di dalam hati : Ya Allah
~cuci otak aku..

~~cuci hatiku..

~~~esok aku nak jadi baik..

~~~~buang sume tanduk cam evil 2 atas kepala aku nie..

~~~~~berjaya..

~~~~~~ceria..

~~~~~~~bersemangat..

~~~~~~~~aktif..

~~~~~~~~~berfikiran positif..

selamat malam semua...:)

Sabtu, 19 Februari 2011

Kontest Blog Cun.Lawo.kemas.



Emm..hee..kepada blogger2 laen jom laa join Kontest Blog Cun.Lawo.kemas. nie..nieza da join..hee..sebenarnya saje je suke2 join bende nie..bukannya nak menang sangat..just suke2 je..hee..nieza tau blog nieza bukannya lawo sangat pun..entah pape kan..hee..emm..kalau sape2 nak join kontest nie korang bole la baca syarat2 die kat SINI..

                     kat cnie nieza tag name..

                            yana
               teah
               nana
                             miera

cmne2 pn kepada 4 nama yang nieza tag nie kene masuk jugak kontest nie tau..kalau tak sia2 je nieza tag nama korang..hee..masuk tau..oke..gudluck la tuk korang..